532 Milyon Dolar Değerinde Crypto Para Hacklendi.

crypto-para-hacklendi
crypto-para-hacklendi

Tokyo merkezli cryptocurrency  borsası olan Coincheck, dijital varlıklarda 532 milyon dolar kaybetti (yaklaşık 420 milyon dolarlık NEM  ve 112'de Riplle).

2014'te Mt Gox, o tarihteki en büyük bitki borsasından biriydi ve 450 milyon dolarlık Bitcoin  kaybettiğini itiraf ederek iflas başvurusunda bulundu. Anlaşılan, şifreleme piyasaları, bu sabahın erken saatlerinde Bitcoin fiyatında% 5 düşüş ile sonuçlanan haberlere olumsuz tepki gösterdi.

Bugün yayınlanan bir blog yazısında, Tokyo merkezli cryptocurrency firması bu siber hırsızlığı doğruladı ve Bitcoin hariç olmak üzere hemen hemen tüm kripto para birimlerinin mevduat, para çekme ve ticareti dahil olmak üzere hizmetlerinin çoğunu birdenbire dondurdu.

Coincheck, NEM para birimindeki mevduatları bile durdurduğunu ve bunun da NEM coin değerinde % 16.5'lik bir düşüşe neden olduğunu söyledi.

Coincheck Inc. kurucularından Yusuke Otsuka, Tokyo Menkul Kıymetler Borsasında gerçekleştirilen basın toplantısında, Coincheck'in dijital cüzdanlarından 500 milyonun üzerinde NEM (yaklaşık 420 milyon doların üzerinde) çekildiğini belirtti.

Dijital para borsası, kolluk kuvvetlerine ve Japon Finansal Hizmetler Dairesine, eksik olan dijital paranın sebebini araştırmak için önceden olayı bildirdiği ortaya çıktı.

Financial Services Agency Yöneticileri "Hasar durumu ve tekrarlamanın önlenmesi için alınacak tedbirler hakkında rapor vereceğiz, ancak önce müşterilerimizi korumak için mümkün olan her önlemi almanızı istiyoruz," dedi.

Bu olay, dijital para birimi teknolojisi dünyasında bir başka utanç verici olayı işaret ediyor; ve kriptokrasite fiyatlarındaki oynaklığın yakın bir zamanda ortadan kalkmayacağını gösteriyor.

thehackernews’dan alıntıdır. 


Hiç yorum yok: