Mahremiyetlerinden Endişe Eden Skype Kullanıcıları İçin İyi Haber.

skype-uctan-uca-sifreleme
skype-uctan-uca-sifreleme
Microsoft, popüler şifreli iletişim şirketi Signal ile Skype messenger'a uçtan uca şifreleme desteği getirmek için işbirliği yapıyor.

Uçtan uca şifreleme, kullanıcılara veriyi ileten şirket veya sunucunun bile mesajlaşmaları decrypt edemeyeği bir sistem.

Sinyal Protokolü, güvenli mesajlaşma için Facebook Messenger, Whatsapp ve Google Allo'da kullanılan, endüstri çapında bir standart haline gelen açık kaynak şifreleme protokolüdür.

Skype, Sesli Aramalar, metinler, videolar ve ses dosyaları gibi multimedya mesajları için uçtan uca şifreleme hizmeti sunacak olan Özel Konuşmalar uygulamasını tanıtacak.

Şirket, "Skype Özel Konuşmalar uygulaması, sizinle arkadaşlarınız ve aileniz arasındaki sohbetler için ek bir güvenlik katmanı ile uçtan uca şifreleme yoluyla daha fazla güvenlik sağlıyor" dedi.

"Özel Konuşmalar yalnızca sizinle bir başka kişi arasında olabilir, bu gruplar halinde desteklenmiyor".

Skype Uçtan Ucu Şifrelenmiş Çağrılar ve Sohbetler

Özel Konuşmalar, Skype Insider programında zaten mevcut; bu platform, Skype kullanıcılarının dünya çapında 300 milyondan fazla kullanıcının geri kalanına yeni özellikler denemesine olanak tanıyor.

Skype kişilerinizle yeni ve güvenli bir iletişim kurmak için (+) simgesine dokunun veya tıklayın, 'Yeni Gizli Konuşma'yı seçin ve ardından güvenli iletişim başlatmak istediğiniz kişiyi seçin.
Bir Gizli Görüşmenin, Skype kişinin adının yanında bir kilit simgesi olacaktır. Özel Sohbetlerden gelen önizlemeleri sohbet listesinde veya bildirimlerde görünmez.

WhatsApp'ın aksine, uçtan uca şifreleme özelliği Skype'ta varsayılan olarak etkinleştirilmemiştir ve kullanıcılar, uygulamanın "Oluştur" menüsünden "Yeni Özel Görüşme" yi veya güvenli bir iletişimi başlatmak için başka bir kullanıcının profilinden seçmek gerekir.

Ne yazık ki Özel Konuşmalar şu anda görüntülü aramayı desteklemiyor ancak bu, Microsoft'un Skype hizmeti ile sağladığı standart şifreleme ile güvence altına alındı.

Ayrıca, Özel Konuşmalar etkin olsa bile, Skype, güvenli iletişiminizle ilgili bazı bilgilere (meta veriler), bunları başlattığınız zamanki gibi ve konuşmanın en son ne kadar süre boyunca devam edebilecektir.

Skype Insider kullanıcıları, IOS, Android, Linux, Mac ve Windows Masaüstü için Skype yapı sürüm 8.13.76.8 kullanarak Özel Sohbetleri test edebilir.

 thehackernews’dan alıntıdır. 

Hiç yorum yok: