Firefox Send - Yeni Kripto Dosya Transfer Servisi Yayında.

firefox-send

Mozilla güvenemediğiniz Third party veya cebinizde büyük bir delik açacak ücretli dosya yükleme uygulamalarına rakip olarak kullanımı kolay, güvenli ve gizli şekilde büyük dosyaları transfer etmenizi sağlayacak bir servis geliştirdi.


Mozilla en sonunda tamamen ücretsiz ve baştan uca şifreli dosya transferi servisi Firefox Send'i  kullanıcıların hizmetine sundu. Firefox Send ile e-posta üzerinden gönderemeyeceğiniz kadar büyük fotoğraf, video, ses kaydı gibi dosyaları güvenli bir şekilde transfer etmenizi - paylaşmanızı sağlıyor.


Mozilla Firefox Send'i 2017 Ağustos ayında  "Test Pilot" isimli deneme programından yararlanan şirketlerinden kullanıcılarına deneme imkanı vermişti.

Firefox Send'le 1GB'a kadar olan boyutta dosya gönderimine izin veriyor. Ücretsiz olarak edinebileceğiniz bir Firefox hesabı ile bu boyut 2.5GB'a çıkmakta.

Firefox Send hizmeti dosyarınızı sunucu üzerine yüklemeden önce şifreliyor ve yalnızca alıcılar tarafından çözülebilen tarayıcı tabanlı bir şifreleme teknolojisi kullanıyor.

Firefox Send; Dropbox, Google Drive, Microsoft OneDrive ve Box gibi diğer popüler dosya depolama servislerinin aksine şirketin diğer ürünleriyle entegrasyonu mevcut değildir ve ne yazık ki masaüstü uygulaması da yoktur.



Firefox Send'le hızlı bir şekilde dosya yükleyebilir, şifreyle koruyabilir (isteğe bağlı), sona erme süresi ayarlayabilir ve dosyayı göndermek isteğiniz kişiye özel bir link oluşturabilirsiniz.

Dosya alıcıları daha sonrasında bir Firefox hesabına sahip olup olmadıklarına bakılmaksızın sadece paylaşılan URL’i ziyaret ederek dosyayı indirebilirler.

Firefox Send'in temel özellikleri:


  • Uçtan Uca Şifreleme - Firefox Send, web tarayıcısındaki dosyaları sunucuya yüklemeden önce şifrelemek için Web Şifreleme API'si yoluyla 128 bit AES-GCM şifrelemesi kullanmaktadır. 


  • Zaman Sınırını Ayarlama - Dosya yükleme işlemi sırasında 5 dakika gibi kısa bir süreden 1 hafta sonraya kadar zaman sınırı ayarlaması yapılabilmektedir. 


  • Dosya İndirme Sayısı Limiti - Yükleme yapmış olduğunuz dosyanın indirilme sayısı 1- 100 arasında belirleyip sonrasında aynı indirme adresinden dosya indirme imkanını durdurabilirsiniz. 


  • Şifre Belirleme - Dosya yükleme sırasında extra bir güvenlik önlemi daha olmasını istiyorsanız Firefox Send ile yüklemiş olduğunuz dosyaları şifreleyebilirsiniz


Mozilla ayrıca bu hafta içinde internet portalı dışında Android kullanıcıları için de  Send Beta uygulamasını kullanıma sundu.

Firefox Send hakkında daha teknik ve ayrıntılı bilgi almak istiyorsnaız GitHub sayfasından yararlanabilirsiniz.

thehackersnews'dan alıntıdır.

Hiç yorum yok: