Microsoft'tan Mac'e Özel Windows Defender ATP Antivirus

windows-defender-mac


MicrosoftMac bilgisayarlar için Windows Defender ATP antivirüs yazılımını yayınlayacak. Kulağa çılgınca geliyor, değil mi? Ama doğru...

Microsoft Perşembe günü, şirketin Anti-malware yazılımını Apple'ın macOS işletim sistemine ve yakında Linux gibi daha fazla platforma getirdiğini açıkladı.

Sonuç olarak, teknoloji devi, isim karışıklığını en aza indirmek ve yazılım paketinin platformlar arası yapısını yansıtmak amacıyla Windows Defender Gelişmiş Tehdit Korumasını (ATP), Microsoft Defender Gelişmiş Tehdit Koruması (ATP) olarak yeniden adlandırdı.

MacBook'unuzun antivirüs korumasına ihtiyacı var mı? Tabii ki!

Mac'e virüs bulaşıp bulaşmadığını merak eden herkes için -- macOS genellikle Windows’tan daha güvenli, ancak son yıllarda siber suçlular Mac platformuna dikkat etmeye başlayarak onu virüsler, Truva atları, casus yazılımlarreklam yazılımlarıfidye yazılımları, backdoorlar ve diğer zararlı uygulamalar için yeni bir hedef haline getirdi.

Dahası, bilgisayar korsanları birçok kez başarılı olmuş. Binlerce Mac bilgisayarına bulaşan tehlikeli FruitFly kötü amaçlı yazılımını, yakın zamanda keşfedilen cryptocurrency çalma kötü amaçlı yazılımları CookieMiner ve DarthMiner'ı ve geçen ay keşfedilen .exe Malware yazılımını hatırlıyor musunuz?

Mac için Microsoft Defender ATP Antivirüs


Microsoft, Mac için özel bir Defender ATP istemcisi ile geldi ve macOS kullanıcılarına "yeni nesil koruma ve uç nokta algılama ve yanıt kapsama alanı" vererek tam, hızlı ve özel taramaları gerçekleştirme yeteneği ile tam anti-virüs ve tehdit koruması sunuyor..

Microsoft ayrıca, gelecek ay genel önizlemede Endpoint Detection and Response ve Defender ATP'nin yeni Tehdit ve Güvenlik Açığı Yönetimi (TVM) yeteneklerini ekleme sözü verdi.

TVM, güvenlik ekiplerinin, Microsoft'un Intune ve System Center Configuration Manager aracılığıyla gerçek zamanlı sonuçlarının bir karışımını olay incelemeleri sırasında eklenen bağlamı ve yerleşik düzeltme işlemlerini kullanarak bilinen güvenlik açıklarını ve yanlış yapılandırmaları keşfetmesine, önceliklendirmesine ve gidermesine yardımcı olmak için risk tabanlı bir yaklaşım kullanıyor.





Teknoloji devi şimdilik Mac için Microsoft Defender ATP'yi (macOS Mojave, macOS High Sierra veya macOS Sierra ile uyumlu) hem Windows hem de Mac bilgisayar sistemlerine sahip işletmeler için sınırlı kullanımla piyasaya sürdü.

Mac için MS Office olduğu gibi, Mac için Defender da en yeni özellikleri ve zamanında düzeltmeleri almak için Microsoft AutoUpdate yazılımını kullanacak.

Microsoft gelecekte daha fazla platform için Defender ATP'yi başlatma planlarını duyursa da, şirket açıkça bu platformları adlandırmadı.

Ayrıca, gelecekte Microsoft'un Mac kullanıcıları için Microsoft Defender'ın tüketici sürümünü başlatmayı planlayıp planlamadığı açık değildir.

Microsoft'un ticari müşterileri burada sınırlı kullanım için kaydolabilir.

Güvenlik yazılımını daha fazla kişinin kullanımına sunmaya çalışan Microsoft, geçen hafta Mozilla Firefox ve Google Chrome için de Windows Defender uzantılarını piyasaya sürdü.

thehackersnews'dan alıntıdır.

Hiç yorum yok: