İsrail Hacker'larla Dolu Binayı Patlatarak Siber Saldırıyı Nötralize Etti.




İsrail Savunma Gücü (IDF), Gazze Şeridi'ndeki bir binaya hava saldırıları yaparak saldırının ortaya çıktığını söylediği bir "siber saldırıyı" etkisiz hale getirdiğini iddia ediyor.


IDF'nin tweetlediği bir videoda gösterildiği gibi, İsrail savaş uçağının tahrip ettiği Gazze Şeridi'ndeki binanın İsrail'in siber uzayına girmeye çalıştığı iddia edilen Filistinli Hamas askeri istihbaratı'nın bilgisayar korsanlarının olduğu siber biriminin  merkezi olduğu bildirildi.


İsrail Savunma Kuvvetleri Twitter'da, "Hamas'ın siber biriminin İsrail hedeflerine karşı saldırı girişimini engelledik. Başarılı siber savunma operasyonumuzun ardından Hamas siber operasyonlarının çalıştığı bir bina hedefledik. HamasCyberHQ.exe ortadan kaldırıldı." Dedi.


Bununla birlikte, İsrail Savunma Gücü Hamas grubunun siber saldırı girişimi ile ilgili hiçbir bilgiyi paylaşmadı ve bunun ülkenin siber yeteneklerini ortaya çıkaracağını söyledi


İsrailli Times of Judah Ari Gross’e göre, IDF’nin Siber Bölümü’nün komutanı “Biz her zaman onlardan bir adım öndeydik” ve “İsrail askerlerinin siber savaştığı ilk zamanlardan biriydi” dedi."


Ancak, bir ülkenin fiziksel saldırı ile bir siber saldırıya misilleme yapışı ilk kez değil. ABD ordusunun 2015-16 arasında Suriye'deki drone kullanarak iki DAEŞ korsanı — Siful Haque Sujan ve Team Poison hack grubundan Junaid Hussain'i öldürdüğü bildirildi.


Komutan hedefin adını açıklamadı, ancak Hamas'ın siber saldırısının "İsrail vatandaşlarının yaşam tarzına zarar vermeyi" hedeflediğini söyledi.





İsrail ve Hamas arasındaki gerginlik geçen yıl arttı, en son çatışma Hamas militanlarının İsrail'de en az 600 roket ve harç fırlatıp iki İsrail askerini vurması üzerine Cuma günü başladı.

Hamas'ın şiddete misillemesinde, İsrail ordusu kıyı yerleşim bölgesinde yüzlerce Hamas ve İslami Cihad hedefi olduğu iddiasıyla ilgili kendi grevlerini gerçekleştirdi.

Şimdiye kadar en az 27 Filistinli ve 4 İsrailli sivil öldürüldü ve 100'den fazlası yaralandı.

IDF, hava saldırısının Hamed Ahmed Abed Khudri'yi hedeflediğini ve öldürdüğünü ve İsrail ordusunun, İran'dan Gazze'deki silahlı gruplara para aktararak Hamas'ın roket ateşi saldırılarını finanse etmekle suçladığını bildirdi.

IDF, “İran parasını Hamas ve PIJ'e [Filistin İslami Cihad] 'a aktarmak sizi bir iş adamı yapmaz. Seni terörist yapar” dedi IDF, bir Toyota otomobilinin alevler içindeki görüntüsünü içeren bir tweet'te yazdı.

Yeni bir gelişme de; İsrail Filistin topraklarına yönelik hava saldırılarını durdurdu ve Filistinli yetkililerin İsrail’le şiddeti sona erdirmek için şartlı ateşkes anlaşması önermesi sonrasında Gazze bölgesine uygulanan tüm koruyucu kısıtlamaları kaldırdı.

thehackersnews'dan alıntıdır.

Hiç yorum yok: