Google, Siber Güvenlik için Açık Kaynak Projelerine Finansal Destek Sunuyor



Google, üçüncü taraf açık kaynaklı projelerdeki güvenlik açıklarını sorumlu bir şekilde bildirdikleri için etik bilgisayar korsanlarının cebinden ödüllendirmenin yanı sıra, açık kaynak geliştiricilere, ürünlerinin güvenliğini ön planda tutarak ek kaynaklar düzenlemelerine yardımcı olmak için mali destek verdiğini duyurdu.


"Yama Ödülleri Programı" adı verilen girişim, Google'ın, OpenSSH, OpenSSL, Linux çekirdeği, Apache, Nginx, jQuery ve OpenVPN dahil olmak üzere yaygın olarak kullanılan birçok açık kaynaklı yazılımdaki ciddi kusurları bildirdiği için hacker'ları ödüllendirdiği yaklaşık 6 yıl önce başlatıldı. .


Google, bugüne kadar, Dünya çapındaki bilgisayar korsanlarına, İnternet, işletim sistemleri ve ağları destekleyen birçok önemli açık kaynaklı yazılım ve teknolojinin genel güvenliğini artırmaya yardımcı olan ödül olarak yüz binlerce dolar ödedi.


Şirket ayrıca, açık kaynak topluluğu tarafından yapılan gönüllü çalışmalarını, ek geliştirme kapasitesi elde edebilecekleri proje ekiplerine önceden mali yardım sağlayarak motive etmeye karar verdi.


Hem küçük takımlar (5.000 $) hem de büyük bir takım (30.000 $) geliştiriciler için destek mevcut.

Oysa büyük açık kaynak ekipleri, ek geliştiriciler bulmak için destek sağlamak veya önemli yeni güvenlik özellikleri uygulamak gibi, güvenliğe büyük yatırım yapmak için fonları kullanmaya ihtiyaç duyuyor.

Herhangi bir açık kaynaklı proje yürütüyorsanız veya başka bir açık kaynaklı projeye destek vermek istiyorsanız, https://goo.gle/patchz-nomination adresini doldurarak Google’ın desteğine aday gösterebilirsiniz.

Google, "Herhangi bir açık kaynaklı proje destek için aday gösterilebilir. Projeleri seçerken, İnternetin sağlığı için hayati önem taşıyan veya büyük bir kullanıcı tabanına sahip son kullanıcı projeleri olan projelere vurgu yapacak" dedi.



"Yama Ödül Panelimiz, aylık olarak başvuruları gözden geçirecek ve program kriterlerini karşılayan bir dizi proje seçecektir."




Proje Ödülleri, kabul edilebilir güvenlik açıkları türleri ve eleme başvuruları için verilen ödüller dahil, 500 ile 20.000 ABD Doları arasında değişen daha fazla ayrıntıyı burada bulabilirsiniz.


rhehackernews'dan alıntıdır.

Hiç yorum yok: