Programcıların Hacker Gibi Düşünmesi İçin 5 Neden.



Programlamanın beş ana adımı vardır: problemin tanımı ve tanımı, problemin çözümünün planlanması, programın kodlanması, test ve dokümantasyon.

Tüm önemli noktalardan geçmeden tamamlanamayan titiz bir süreç. Bunların hepsinde güvenlik dikkate alınmalıdır. Soruna bir çözüm bulup kodunu yazarken, güvenliğin sağlam olduğundan emin olmanız gerekir.

Siber saldırılar gittikçe yaygınlaşıyor ve eğilimin yakın gelecekte değişmesi muhtemel değil. Bireyler, işletmeler, kuruluşlar ve hükümetler teknolojiye daha fazla bağımlı hale geldikçe, siber suçun yalnızca artması bekleniyor.

İnsanların çağdaş toplumda yaptıklarının çoğu interneti, bilgisayarları ve uygulamaları / yazılımı içerir. Programcıların uygulama veya yazılım yapmanın güvenlik yönüne dikkat etmesi sadece mantıklıdır.

Programcıların işe yarayan bir şey üretmesi yeterli değildir. Sonuçta, kullanıcıların yazılımlarını seçmeleri için yarışıyorlar. Birçok tüketici, kullandıkları uygulamalarda güvenlik ihtiyacının farkındadır.

Siber saldırılar, kimlik hırsızlığından yüz binlerce dijital varlığa veya işletmeler için kaybedilen fırsatlara kadar yıkıcı sonuçlar doğurmaktadır. Ayrıca, işletmeler gerçek bir saldırıya maruz kalmasalar bile, bu yılın başlarında 183 milyon GBP para cezası gibi yıpratıcı cezalarla uyumluluk başarısızlıkları nedeniyle British Airways'i tokatlanabiliyorlar.

Programcılar bilgisayar korsanları gibi düşündüklerinde işin güvenlik kısmına çok yardımcı olur, ancak ne yazık ki, geliştiriciler bilgisayar bilimi üniversitesi diploması alırken veya çevrimiçi eğitim kursları ile öğrenirken çok fazla güvenlik eğitimi almazlar.

Şirketler ayrıca, etkili bir güvenlik politikasına ve iyi eğitimli personele sahip olmanın öneminin farkındadır, ancak yine de zaman ve paralarının çoğunu, ayrı siber güvenlik savunması katmanları eklemek veya siber saldırılardan kurtarmak için harcıyorlar.

Bu sorunu özünde çözmekte şirketler için en iyi strateji, geliştirme ekiplerini Adversary.io gibi platformlar kullanarak eğitmek ve bilgisayar korsanlarının güvenlik açıklarından nasıl yararlanabileceğini anlayarak en iyi güvenli kodlama uygulamalarını öğrenebilmeleri.

Bu sadece programlama sürecinin son çıktısını değil, aynı zamanda yazılım geliştiricilerin coşkusunu ve verimliliğini de sağlar.

Programcıların neden bilgisayar korsanlarının zihniyetini benimsemeleri gerektiğine dair aşağıdaki nedenleri göz önünde bulundurun.

1. karşılaştırılabilir azim

Hackerlar çoğunlukla güvenlik sistemlerini yenmek için kendi kendini yetiştirmiş uzmanlardır. Onlar, yapmalarını veya bir şey almalarını engelleyen bir engeli kırmak için mümkün olduğunca çok fazla çaba gösterme sabrına sahip insanlardır.

2. Okuma ve Geleneksel Öğrenme Yerine Yapma

Hackerların hedeflerine ulaşmak için her zaman mümkün olduğunca çok şey denemek için dürtüleri olması önemlidir. Çok fazla deneyerek öğrenme yaparlar, ancak kitaplar ve dersler yoluyla değil. Daha çok deneyimlerinden yeni bilgiler edinme hakkında.


3. Potansiyel Güvenlik İhlallerini Beklemek

Hackerların her zaman siber saldırı savunmasını bozmayı düşündüğü klişeleri tamamen yanlış değildir. Evet, akıllarında birçok şey var, ancak kuralları çiğneme, zayıf güvenlikten yararlanma ve yerleşik koruyucu sistemleri yok etme doğal bir eğilimi var.





4. Yaratıcı Düşünme ve Kalıptan Çıkma İsteği

Hackerlar kesinlikle yaratıcı ve beceriklidir. Söylenenlerden farklı görünebilirler, ancak çoğunlukla yenilikçi ve atipik yollarla örgütlenmiş halde kalırlar. Hedeflerine ulaşmak için durmadan yeni yollar geliştiriyorlar. Tökezleyen blokların onları caydırmasına izin vermiyorlar. Başarısız olduklarında, içsel azim onları devam ettirir.


5. Eğlenmek

Programlama, bir iş olarak düşündüğünüz zaman kolay bir iş değildir. Aklınızdaki tek şey, programın dönüm noktalarına veya son tarihlere göre tamamlanması olduğunda, büyük olasılıkla baskıdan etkileneceksiniz. Yaptığın şeyleri yapmaktan zevk almayacaksınız.

Sonuç olarak

Hackerlar (siyah şapka veya suçlular) rol model değildir. Bu yazı onları yüceltmek istemiyor.

Bununla birlikte, programcılar kendi yöntemlerini düşünmeyi öğrenirlerse, daha güvenli uygulamalar geliştirebilirler. Güvenlik ihlallerini önleme konusunda daha yetenekli olabilirler.


thehackernews'dan alıntıdır.

Hiç yorum yok: