Facebook Gizlilik Politikasını Kabul Etmeyenlere WhatsApp Özelliklerinizi Sınırlandıracak.

 



Cuma günü WhatsApp, 15 Mayıs'ta yürürlüğe giren yeni gizlilik politikasını kabul etmeyen kullanıcıların hesaplarını devre dışı bırakmayacağını açıkladı ve yeni şartları kabul etmelerini hatırlatmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Facebook'a ait mesajlaşma servisi yaptığı açıklamada, "Bu güncelleme nedeniyle 15 Mayıs'ta hiç kimsenin hesabı silinmeyecek veya WhatsApp'ın işlevselliğini kaybetmeyecek" dedi.

Yapılan açıklama; Kullanıcıların veri paylaşım sözleşmesine uymamayı seçmesi ve WhatsApp hesap bilgilerinin Facebook ile paylaşılmamasını tercih etmesi durumunda, şirketin hesapları tamamen erişilemez hale getirme planlarının ana hatlarını açıkladığı bu yılın başlarında önceki duruşundan bir geri dönüşe işaret ediyor.

Şirket sözleşmeyi "[15 Mayıs] tarihine kadar kabul etmediyseniz, WhatsApp hesabınızı silmeyecek. Ancak, siz kabul edene kadar WhatsApp'ın tam işlevselliğine sahip olmayacaksınız," demişti. "Kısa bir süre için aramaları ve bildirimleri alabilecek, ancak uygulamadan mesajları okuyamayacak veya gönderemeyeceksiniz."

Revize edilen gizlilik politikası bugünden tam üç gün sonra yürürlüğe girecek şekilde belirlenirken, WhatsApp kullanıcıları, 15 Mayıs'a kadar yeni gizlilik politikasını kabul etmezlerse tam işlevselliği kaybetmeyeceklerdir. Bunun yerine, kullanıcıları "sınırlı işlevsellik" karşılığında "kalıcı hatırlatıcı" ile karşı karşıya kalacaklar

WhatsApp yetkileri; "Sohbet listenize erişemeyeceksiniz, ancak yine de gelen telefon ve görüntülü aramaları cevaplayabilirsiniz," dedi. "Etkinleştirilmiş bildirimleriniz varsa, bir mesajı okumak veya yanıtlamak ya da cevapsız bir telefonu veya görüntülü aramayı geri aramak için bunları dokunarak ulaşabilirsiniz." Sonuç olarak, birkaç haftalık sınırlı işlevsellikten sonra bile revize edilmiş şartları kabul etmeyen kullanıcıların, cihazlarına mesajların yanı sıra gelen aramaları veya bildirimleri almaları engellenecektir dedi.

 Diğer bir deyişle, kullanıcılar, özellikleri geri yüklemek ve hizmeti kullanmaya devam etmek isterlerse, bir noktada değişiklikleri yine de kabul etmek zorunda kalacaklar.

Başlangıçta 8 Şubat'ta yürürlüğe girmesi planlanan WhatsApp'ın güncellenmiş gizlilik politikası, Facebook ile paylaşılacak kesin bilgi türü hakkındaki endişeler nedeniyle şiddetli tepkiyle karşı karşıya kaldı ve bunu 15 Mayıs'a kadar ertelemeye zorladı.

WhatsApp, o zamandan beri güncellemenin kişisel kullanıcı sohbetlerini veya diğer profil bilgilerini Facebook ile paylaşma yeteneğini genişletmediğini ve bunun yerine işletmelerle etkileşimde bulunmak için mesajlaşma uygulamasını kullanırken kullanıcı verilerinin nasıl toplandığı ve paylaşıldığı konusunda daha fazla şeffaflık sağladığını açıkladı.

thehackernews'dan alıntıdır.

Hiç yorum yok: