Meta, Facebook, WhatsApp ve Instagram Oltalama Saldırılarının Arkasındaki Hacker Grubuna Dava Açtı

 






Facebook'un ana şirketi Meta Platforms, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ABD'nin California eyaletinde şüpheli olmayan kullanıcıların giriş bilgilerini ifşa etmeye yönlendirmek için dijital özelliklerini taklit eden 39.000'den fazla kimlik avı web sitesini işleten hacker gurubuna karşı federal bir dava açtığını söyledi.




Sosyal mühendislik planı kurbanlardan, kullanıcı adlarını ve şifrelerini girmelerinin istendiği ve ardından sanıklar tarafından toplanan Facebook, Messenger, Instagram ve WhatsApp'ın giriş sayfaları gibi görünen sahte web sayfalarının oluşturulmasını içeriyordu. Teknoloji devi Meta Platforms, adı bilinmeyen hacker gurubundan da 500.000 dolar istiyor.




Saldırılar, internet trafiğini sahte altyapının gerçek konumunu gizleyecek şekilde kimlik avı yapan web sitelerine yönlendiren bir aktarma hizmeti olan Ngrok kullanılarak gerçekleştirildi. Meta, bu kimlik avı saldırılarının hacminin Mart 2021'den bu yana arttığını ve kimlik avı web sitelerine ait binlerce URL'yi askıya almak için geçiş hizmetiyle birlikte çalıştığını söyledi.








Meta'nın platform uygulama ve dava direktörü Jessica Romero yaptığı açıklamada; "Bu dava, insanların güvenliğini ve mahremiyetini korumak, platformumuzu kötüye kullanmaya çalışanlara açık bir mesaj göndermek ve teknolojiyi kötüye kullananların hesap verebilirliğini artırmak için devam eden çabalarımızda bir adım daha" dedi.




Dava, sosyal teknoloji şirketinin, 100'den fazla ülkede bulunan 50.000 kullanıcıyı hedef almak için Facebook ve Instagram'da 1.500'den fazla sahte hesap oluşturan yedi kiralık gözetim ekibinin faaliyetlerini bozmak için adımlar attığını duyurmasından günler sonra geldi. Geçen ay Meta, Afganistan ve Suriye'deki gazetecileri, insani yardım kuruluşlarını ve rejim karşıtı askeri güçleri hedef alan dört kötü niyetli siber grubu yasakladığını söyledi.


thehackernews'dan alıntıdır.

Hiç yorum yok: