ABD Siber Güvenlik Ajansı, Ücretsiz Güvenlik Araçları ve Hizmetlerinin Listesini Yayınladı

 





ABD Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı (CISA) Cuma günü, kuruluşlara yapılan kötü niyetli saldırıları azalması, tespit edilmesi, etkin bir şekilde yanıt verilmesi ve güvenlik duruşlarını daha da iyileştirmesini sağlamak için ücretsiz araçlar ve hizmetler deposunu yayınaa aldı.




"Ücretsiz Siber Güvenlik Hizmetleri ve Araçları" kaynak merkezi, CISA tarafından sağlanan 101 hizmetin, açık kaynaklı yardımcı programların ve siber güvenlik topluluğu genelinde özel ve kamu sektörü kuruluşları tarafından sunulan diğer uygulamaların bir karışımını içeriyor.




CISA Direktörü Jen Easterly yaptığı açıklamada, "Hem kamu hem de özel birçok kuruluş, hedef açısından zengin ve kaynak açısından fakirdir,". "Bu listedeki kaynaklar, bu tür kuruluşların mevcut yüksek tehdit ortamında özellikle kritik olan güvenlik duruşlarını iyileştirmelerine yardımcı olacak." dedi.




Araçlar kataloğu, siber tehditlerle mücadele etmek ve kuruluşların yazılımdaki güvenlik kusurlarını yamalayarak, çok faktörlü kimlik doğrulamasını uygulayarak ve kötü uygulamaları durdurarak esnekliği en üst düzeye çıkarmak için temel önlemleri almasına yardımcı olmak için CISA tarafından başlatılan bir dizi girişimin en yenisidir.




Bu amaçla ajans, Bilinen Sömürülen Güvenlik Açıklarını, "olağanüstü derecede riskli" siber güvenlik prosedürlerini, fidye yazılımı enfeksiyonlarına direnmek için rehberlik ve ayrıca kötü niyetli bilgi ve etki operasyonlarıyla ilişkili tehditleri belgeleyen özel portallar başlattı.




Bu haftanın başlarında, ABD'deki kuruluşların temel hizmetlere erişimi engelleyebilecek ve potansiyel olarak kamu güvenliğini etkileyebilecek siber tehditlerden kaynaklanan potansiyel riskler konusunda bilgilendiren bir "Shields Up" kampanyası da başlattı.




Geliştirme ayrıca, ajansın kritik altyapı varlıklarının bilgi manipülasyonu ile ilgili tehditleri değerlendirmek ve azaltmak için atabilecekleri proaktif adımları detaylandıran bir uyarı yayınlamasıyla birlikte gelirken, iletişim ve ağ bağlantılı sistemlerdeki ilerlemelerin sömürü için yeni vektörler yarattığına dikkat çekiyor.




CISA, "Kötü niyetli aktörler, kamuoyunu şekillendirmek, güveni sarsmak ve farklı sektörlerde kritik işlevler ve hizmetler üzerinde etkilere yol açabilecek bölünmeyi güçlendirmek için yanlış bilgi, dezenformasyon ve yanlış bilgi gibi taktikler kullanabilir." Dedi.

thehackernews'dan alıntıdır.

Hiç yorum yok: