Apple'a Şantaj Yapmaya Çalışan Türk Hacker Yakalandı.

apple-hacker-şantaj


300 milyondan fazla iCloud hesabına erişimi olduğunu iddia eden ve Apple fidye ödemediği sürece Londra'daki Apple'a tüm hesapları fabrika ayarlarına döndürmekle tehdit eden 22 yaşında genç bir adam.


Mart 2017'de, Kuzey Londra'dan Kerem Albayrak, "Türk Suç Ailesi" adı verilen ve 319 milyon iCloud hesabına sahip bir bilgisayar korsanlığı grubunun sözcüsü olduğunu iddia etti.


Albayrak, Apple'ın 7 Nisan 2017'ye kadar çalınan veritabanının kopyasını silmek için 75.000 $ veya 100.000 $ iTunes hediye kartı ödemesi için son başvuru tarihini verdi, İngiltere Ulusal Suç Ajansı bir açıklamada "şöhrete aç siber suçlu." dedi.


Ancak, şirket taleplerini karşılayamazsa, Albayrak Apple cihazlarını uzaktan silmeye, iCloud hesaplarını fabrika ayarlarına sıfırlamaya ve çalınan veritabanını çevrimiçi olarak dökmeye başlamakla tehdit etti.


Mart 2017'nin sonlarında, NCA Ulusal Siber Suç Birimi, Albayrak'ı evinde tutukladı ve Apple'ın İngiltere ve ABD'deki kolluk kuvvetleriyle temasa geçmesinden sonra telefonu, bilgisayarları ve sabit diskleri de dahil olmak üzere dijital cihazları ele geçirdi.


Konuyla ilgili NCA soruşturması, Apple'ın iCloud ağında bir uzlaşma belirtisi olmadığını ve Albayrak'ın sahip olduğunu iddia ettiği verilerin aslında "daha önce tehlikeye atılmış üçüncü taraf hizmetlerinden" olduğunu doğruladı.


20 Aralık'ta Albayrak, Southwark Crown Court'ta mahkum edildi ve iki yıl ertelenmiş hapis cezası, tam 300 saatlik ücretsiz kamu hizmeti ve altı ay elektronik sokağa çıkma yasağı verildi.


NCA Kıdemli Araştırmacı Memuru Anna Smith. "Albayrak, iki hesabı hacklendikten ve çok uluslu büyük bir şirkete şantaj yapmaya çalıştıktan sonra adaletten kaçabileceğine yanlış bir şekilde inanıyordu," dedi

thehackernews'dan alıntıdır.

Hiç yorum yok: