Google Olay Yerine Yakın Cihazların Konumlarını Bulması İçin Polise Yardım Etti.


google-police-location-data


Google’ın Konum Geçmişi özelliğini devre dışı bıraksanız bile, Google’ın her yerde sizi izlemesi bir sır değil.

2018’de Associated Press araştırmasıyla bildirildiği üzere, Google Haritalar’da veya Google’da günlük hava durumu güncelleme servisi gibi diğer Google uygulamaları, teknoloji devinin sizin kesin enlem ve boylamınızı sürekli olarak toplamasını sağlar.

Google’a göre şirket bu konum izleme özelliklerini, "kişiselleştirilmiş haritalar, ziyaret ettiğiniz yerlere dayalı öneriler, gideceğiniz yere ait gerçek zamanlı trafik güncellemeleri gibi" kullanıcı deneyimini geliştirmek amacıyla kullanıyor.

Ayrıca, Google’ın, istenildiğinde ceza soruşturmasında yer verilerinizi federal yetkililerle paylaşabileceği de bilinmektedir.

Google'ın "Sensor Vault" Veritabanı Yardımı İle Polis Suç Olaylarını Aydınlattı.


Ancak birçok insanın farkında olmadığı, Google’ın belirli bir süre zarfında suç mahallerinden geçen tüm cihazların konum geçmişini paylaşarak federal makamlara suç şüphelilerini tanımlamasında da yardımcı olması.

Google'ın yakındaki tüm kullanıcıların kişisel bilgilerini paylaşmadığı belirtilmelidir; Bunun yerine, polise ilk önce tüm kullanıcıların konum geçmişini analiz etmesini ve sonuçları yalnızca birkaç seçilmiş kullanıcının isimlerini, e-posta adreslerini ve diğer kişisel verilerini Google'dan almaları için daraltmasını ister.

The New York Times’ın yeni ve derinlemesine yayınladığı bir raporda; Google’ın, son on yıl içerisinde, dahili olarak Sensorvault olarak bilinen ve dünyanın dört bir yanındaki yüz milyonlarca telefonun ayrıntılı konum kaydını içeren bir veritabanı bulunduğunu ve ülke çapındaki yetkililerle ceza davalarında yardımcı olmak için garanti verdiğini açıkladı.

Raporda belirtilen birkaç isimsiz Google çalışanına göre, bu altı ay içinde Google’ın Sensorvault veritabanına giriş talepleri hızla arttı ve şirket sadece bir haftada 180 kadar istek aldı.


Kanun Yaptırımı Google SensorVault Veritabanını Nasıl Kullanıyor?

Konum verilerini araştırmak için kolluk kuvvetlerine "coğrafi sınır" denen bir emri almaları gerekir.



Aşağıda, adım adım adım Google’ın "yasal olarak" gerekli olduğunda konum verilerini nasıl paylaştığını göstermeye çalıştık:


  • Yetkililer, Google’ın olay yeri çevresinde kaydettiği akıllı telefonları arayan bir coğrafi sınırlama emriyle Google’a ulaştılar


  • Arama emrini aldıktan sonra Google, konum bilgilerini kendi Sensorvault veritabanından toplar ve her bir cihaza cihazın gerçek kimliği değil, anonim bir kimlik kodu ile tanımlanmış olarak araştırmacılara gönderir.

  • Araştırmacılar daha sonra verileri gözden geçirir ve suç mahalli yakınındaki cihazların modellerini arar. Belirli cihaz hareketlerini izin belgesinde belirtilen orijinal alanın ötesinde görmek için alakalı görünen ve Google’da bulunan cihazlarla ilgili daha fazla konum bilgisi ister.

  • Araştırmacılar, şüphelilere veya tanıklara ait olabileceğini düşündüğü birkaç cihaza kadar sonuçları daralttığında, Google, gerçek adı, e-posta adresini ve cihazlarla ilişkili diğer verileri açıklar.


NYT raporunda, federal ajanların Austin Teksas çevresindeki bir dizi bombayı araştırmak için konum verilerini talep etmeleri durumunda tüm süreci açıkladı.



Federal ajanlar ilk olarak bu suçluları yakalama tekniğini 2016 yılında kullandı; bu, o zamandan beri Kaliforniya, Florida, Minnesota ve Washington da dahil olmak üzere ülke genelinde yerel bölümlere yayıldı.

Tekniğin işe yaradığı kanıtlanmış olsa da, suçluları yakalamak için kusursuz bir yol değil.

NYT raporunda öne sürülen bazı vakalar, polisin bu verileri masumları suçlamak için nasıl kullandığını, bir kişinin cinayet soruşturmasında geçen yıl bir hafta hapse atıldığı ve cinayet mahalline yakın bir yerde tutulduktan sonra tahliye edilen ve daha sonra başka bir şüphelinin tutuklanmasından sonra serbest bırakıldığı sonucuna vardı.

Yasa uygulayıcılarının suç soruşturmaları sırasında teknoloji şirketlerinden yardım istemesi şaşırtıcı değil, ancak Sensorvault gibi konum geçmişi veritabanlarının kullanımı, kullanıcıların mahremiyeti ile ilgili endişeleri ... veri toplama ile ilgili endişeleri ... masum varlıklarla ilgili endişeleri dile getirdi. suçlandı ve ima edildi.

thehackernews'dan alıntıdır

Hiç yorum yok: