Hackerlar Poly Network'ten 600 Milyon Dolarlık Kripto Para Birimi Çaldı






Hackerlar, dijital varlık endüstrisini hedef alan en büyük soygunlardan biri olduğuna inanılan blok zinciri tabanlı bir finansal ağdan 611 milyon dolar değerinde kripto para çaldılar



Bitcoin ve Ethereum gibi birden fazla blok zincirinde takas işlemi yapmakta kullanılan Çin merkezli bir zincirler arası finans (DeFi) platformu olan Poly Network, Salı günü, kimliği belirsiz aktörlerin Ether gibi binlerce dijital token'ı yağmalamak için sistemindeki bir güvenlik açığından yararlandığını açıkladı.


Poly Network, "Hacker, sözleşme çağrıları arasındaki bir güvenlik açığından yararlanıyor" dedi.


Çalınan Binance Chain, Ethereum ve Polygon varlıklarının üç farklı cüzdana aktarıldığı söyleniyor ve şirket, etkilenen blok zinciri ve merkezi kripto borsalarının madencilerini adreslerden gelen blok liste tokenlerine çağırıyor. Üç cüzdan adresi aşağıdaki gibidir -



  • Ethereum: 0xC8a65Fadf0e0dDAf421F28FEAb69Bf6E2E589963 ($273 million)
  • Binance Smart Chain: 0x0D6e286A7cfD25E0c01fEe9756765D8033B32C71 ($253 million)
  • Polygon: 0x5dc3603C9D42Ff184153a8a9094a73d461663214 ($85 million)



Protokol sahipleri açık mektupta hırsızları "iletişim kurmaya ve saldırıya uğramış varlıkları iade etmeye" çağırdı.





"Hacklediğiniz para miktarı DeFi tarihindeki en büyük paralardan biri. Herhangi bir ülkedeki kolluk kuvvetleri bunu büyük bir ekonomik suç olarak görecek ve takip edileceksiniz. [...] Çaldığınız para on binlerce kişiden geliyor. ekip, kripto topluluğu üyelerinin, dolayısıyla insanların"




Tether'in Baş Teknoloji Sorumlusu Paolo Ardoino, stabilcoin şirketinin, çekilen 33 milyon dolarlık jetonlarını dondurduğunu tweetledi.



Binance CEO'su Changpeng Zhao bir tweet'te  "Bugün meydana gelen poly.network istismarının farkındayız. BSC'yi (veya ETH'yi) kimse kontrol etmese de, proaktif olarak yardımcı olmak için tüm güvenlik ortaklarımızla koordinasyon halindeyiz. Hiçbir garanti yok. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız" dedi.



Blockchain güvenlik firması SlowMist, saldırganın e-posta adresini, IP adresini ve cihaz parmak izini takip edebildiğini ve ilk fon kaynaklarının daha sonra ETH, MATIC ile değiştirilen Monero paraları olduğunu iddia etmesine rağmen, bilgisayar korsanının kimliği belirsizliğini koruyor.



Güncelleme: The Block, Poly Network kripto hackinin arkasındaki saldırganların Polygon blok zincirinde 1 milyon USD Coin (USDC), BTCB'de 1,1 milyon dolar ve Shiba Inu ERC-20 jetonunda 2 milyon dolar ve 622.243 $ FEI iade ettiğini bildirdi. USD stabil coinleri. Fonları geri göndermeden önce, bilgisayar korsanı "Hacker teslim olmaya hazır" adlı bir jeton oluşturdu ve bunu belirlenen Polygon cüzdan adresine gönderdi.

thehackernews'dan alıntıdır.

Hiç yorum yok: